Сюртівська територіальна громада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У закладах загальної середньої освіти громади проведено І та ІІ (територіальний) тури мовно-літературних конкурсів.

Дата: 08.12.2022 20:57
Кількість переглядів: 74

У закладах освіти громади проведено Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка та Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

 

Навіть у воєнний час, щоб зацікавити молодь, організовується проведення ряду конкурсів. Зокрема, у закладах загальної середньої освіти громади проведено І та ІІ (територіальний) тури мовно-літературних конкурсів.  Адже мова –це інструментарій мислення, засіб формування та розвитку особистості, форма спілкування зі світом, в якій людина виражає себе. А у часи війни державна мова в Україні як ніколи стає зброєю, тому вправне  володіння нею – завдання для кожної молодої людини.

Одним із щорічних є Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який дає можливість учням вкотре звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, продемонструвати рівень своєї творчості. Отож 28 жовтня 2022 року  проведено І етап у закладах загальної середньої освіти громади, у якому взяли участь  47 учнів, а 11 листопада 2022 року – ІІ етап – серед учнів ЗЗСО Сюртівської ТГ- переможців І етапу, учасниками якого були  9 учнів із закладів освіти:  Сюртівського ліцею, Великогеєвецької гімназії та Ратівецької гімназії. Учасники конкурсу (а це учні 5-11 класів) виконували креативні завдання за творами Т,Шевченка, ділилися сокровенними думками та роздумами про духовні обрії нації.

З метою підвищення загальної мовної культури, виховання пошани до традицій українського народу, сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення престижу української мови серед молоді у листопаді 2022 року проведено ще один щорічний захід - Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Так 9 листопада 2022 року відбувся І етап у ЗЗСО громади, у якому взяли участь 83 учнів, а 18 листопада 2022 року - ІІ (територіальний) етап на базі Сюртівського ліцею серед учнів - переможців І етапу, учасниками якого стали 19 учнів 3-11 класів із Сюртівського ліцею, Малогеєвецького ліцею ім.Ф.Егрі,  Ратівецької гімназії,  Паладь-Комарівецької гімназії, Галоцької ПШ та Часлівецької ПШ. Запропоновані завдання охоплювали знання різноманітних розділів науки про мову – лексикології, морфології та синтаксису, давали можливість продемонструвати орфографічні й пунктуаційні навички, уміння редагувати текст тощо. В ході виконання завдань учасники конкурсу продемонстрували свої знання  та вміння з української мови. 

                                                                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь