Сюртівська територіальна громада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОБЕРЕЖНО ПОЛІОМІЄЛІТ ! ! !

Дата: 20.09.2022 12:19
Кількість переглядів: 82

Відділ охорони здоров'я інформує, що в Україні триває кампанія по форсованій імунізації проти поліомієліту дитячого населення.

Поліомієліт — високозаразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч i призвести до смерті. Ліків проти поліомієліту не існує. Єдиним захистом е вакцинація.

Нагадаємо, спалах поліомієліту в Україні зафіксували наприкінці 2021 року. Bipyc поліомієліту продовжує циркулювати у навколишньому середовищі та становить значну небезпеку.

Основними симптомами поліомієліту с лихоманка, втома, головний біль, нудота, блювання та діарея. Віpyс, що викликає захворювання,

передається від людини до людини через забруднену воду, продукти, брудні руки тощо, тобто найчастіше при тісному контакті в громаді. Приблизно в 1 з 200 випадків при інфікуванні розвивається незворотній параліч кінцівок.   5 – 10% таких людей помирають через параліч дихальних м’язів.

В Україні вакцинацію дітей для профілактики поліомієліту здійснюють у віці 2 та 4 місяці інактивованою поліомієлітною вакциною та у 6, 18 місяців i 6, 14 років оральною вакциною із ослабленим вірусом. Якщо дитина не щеплена проти поліомієліту, то потрібно негайно отримати як мінімум 3 дози вакцини із інтервалом 1 місяць між кожною з доз.

Кожна не вакцинована a6o не повністю вакцинована дитина залишається в небезпеці.

Звертаємось до всіх батьків дітей віком від 6 місяців до 6 років із наполегливим проханням обов’язково якнайшвидше звернутися до сімейного лікаря, який перевірить вакцинальний статус                                                                        дитини, та спланувати проведення необхідних профілактичних щеплень від поліомієліту для запобігання захворювання на цю невиліковну хворобу.

Довідково. За інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 6 місяців 2022 року з ycix дітей до 1 року лише 33,3% отримали своє щеплення від поліомієліту. Цього мало для колективного імунітету.

Не набагато більший i показник охоплення щепленнями проти поліомієліту дітей від 1 року:

1,5 року (18 місяців) — 33,5%;

6 років — 33,2%;

14 років — 28,6%.

Щеплення проти поліомієліту проводяться у всіх АЗПСМ територіальних громад. Просимо батьків відповідально поставитись до проведення вакцинації дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь